Virtual Fashion | Jacob Kok

Virtual Fashion | Jacob Kok

VIRTUAL FASHION

Jacob Kok is bekend om zijn digitale collecties. Zo bevraagt hij de manier hoe wij kijken naar kleding en fysieke barrières en de rol die de virtuele wereld zou kunnen hebben op de mode-industrie. Zo maakte hij in samenwerking met Autodesk zijn collectie ‘The Evolution’ niet alleen fysiek maar ook digitaal. In de app 123Catch kun je door middel van foto’s elk deel van het model en de outfit op eigen tempo bekijken.

In onderstaande video legt Jacob uit wat hij over de tijd heen heeft gedaan. Check vooral ook zijn vimeokanaal.

Shaping Virtual Identities

Jacob Kok bevraagt hij de manier hoe wij kijken naar kleding en fysieke barrières en de rol die de virtuele wereld zou kunnen hebben op de mode-industrie. In de documentaire ‘SEE THE LIGHT - Shaping Virtual Identities’ interviewed hij verschillende designers en experts over de invloed van virtual reality op de menselijke identiteit.
(kijktijd: 40 min)