TEXTIELFABRIQUE | MAAIKE GOTTSCHAL

TEXTIELFABRIQUE | MAAIKE GOTTSCHAL

TEXTIELFABRIQUE  |  MAAIKE GOTTSCHAL

logotextielfabriquemetrand.jpg

In Rotterdam staat de Textielfabrique. Oprichtster Maaike Gottschal bied hier een groot aanbod aan duurzame opties aan. Van garens tot textiel met kleur of nog helemaal puur. Alles wat er geleerd en verkocht word staat in het teken van duurzaamheid. Het gebeurd niet vaak hier in Nederland dat de stoffer hier produceert worden, dit komt soms door het prijs verschil maar ook omdat sommige plantjes hier in Nederland gewoon niet kunnen groeien. 

Hoewel er dus heus nog wel eens materiaal vanuit het buitenland moet komen proberen zij zo min mogelijk te transporteren, zoveel mogelijk gebruik te maken van lokaal talent, het inzetten van lokale producten en het delen van hun kennis om zo hopelijk zoveel mogelijk mensen te bereiken en inspireren het zelfde te gaan doen. 

textielfabrique.nl

1280px-Indigo-guizhou.jpg
shibori_8_2_2.jpg
Indigo-Shibori-Kasuri-Sashiko-workshop-Japanse-verf-patroon-technieken-textielfabrique-rotterdam-40_2327d7db-2c28-430b-b1da-d3cdd5440fee_grande.jpg
simplyslow-indigo-58191-textielfabrique-2_1.jpg

 

Naast de textielen en garens bieden zij dus ook workshops op maat, deze worden zowel in de textielfabrique zelf, tijdens evenementen zijn de workshops ook te volgen op locaties als het Textielmuseum, Dobotex, G-Star, Denim Daysmaar of in diverse musea. Maar mocht je meer persoonlijk contact en uitleg hebben dan is het zelfs mogelijk bij jou thuis of op je studio een workshop op maat te krijgen.  Zo brengen ze je bijvoorbeeld in aanraking met onder andere Japanse verf en reparatietechnieken.

Voor ontwerpers zijn er ook workshops gericht op het maken van de textielen zo zijn er bijvoorbeeld workshops die gaan over het spinnen van garen en koorden, maar ook over het verven met natuurlijke verfstoffen met lokale planten en afval. 

De textiel is niet onopgemerkt gebleven door de grote designers/labels in dit land, en gelijk hebben ze want de stoffen die hier geproduceerd en verkocht worden zijn eerlijk en prachtig. Zo werk de textielfabrique bijvoorbeeld samen met het Textielmuseum, Nieuwe Instituut, Kings of Indigo, Nudie Jeans, Dobotex, By Mölle, Meervilt, Vezel, Less is More, Moestuinwinkel, Educatieve tuin in Carnisse en vele andere leuke en inspirerende bedrijven en individuen.

Ze helpen je het liefst op weg en leren je graag meer over het ontwerpen/maken van duurzaam geproduceerde stoffen, voor vragen mag je dan ook altijd contact met ze openen. Mail dan naar maaike@textielfabrique.nl