TCBL | STUDIO WAAG

TCBL | STUDIO  WAAG

Met het project TCBL - Textile and Clothing Business Labs - probeert Studio Waag samen met partners vanuit heel Europa te zoeken naar nieuwe oplossingen die geboden kunnen worden aan ons huidige modesysteem. Dat doen zij door met relevante stakeholders samen te werken in designlabs, maaklabs en communitylabs.

Zo onderzoeken zij bijvoorbeeld hoe future internet technologie de keten kan verbeteren; hoe we bestaande ambachtskwaliteiten kunnen behouden en (opnieuw) van waarde kunnen maken; en hoe we een DIY cultuur in de branche kunnen inbrengen. In het 'Fab-lab' en 'Wet-lab' kan je experimenteren met allerlei machines en materialen. Je bent altijd welkom om langs te komen op hun open werkdagen om de machines te gebruiken, gedachtes uit te wisselen met like-minded people en samen oplossingen te zoeken. 

waag.org