Studio 5tig | ESTHER VIJFTIGSCHILD

Studio 5tig | ESTHER VIJFTIGSCHILD

STUDIO 5TIG | ESTHER VIJFTIGSCHILD

Esther Vijftigschild afgestudeerd aan de HKU in 2010 gaat met haar ‘Studio 5tig’ tegen de snelheid van het huidige modesysteem in.  Met het opzetten van verschillende projecten heeft zij altijd gezocht naar een manier om op maat werk te leveren. De kleding en collecties die zij ontwerpt hebben een lange levensduur en met het op maat maken zorgt zij voor een product die perfect voor jou als individu is. De afgelopen tijd focust Esther zich voornamelijk op het op maat maken van haute couture items die je online op haar site kan bestellen en met haar in overleg kan samenstellen. De relatie die jij als koper krijgt met je kledingstuk is stukken groter aangezien jij mee groeit met het door jou uiteindelijke te dragen product. 

Naast de producten die op maat gemaakt worden heeft zij nog steeds de doorlopende lijn aan stukjes. Deze strikjes zijn niet zomaar leuke vlinderdasjes, het zijn stuk voor stuk strikken gemaakt met een eigen verhaal. Dit omdat het materiaal leer is, het is gerecycled leer wat Esther gebruik voor het maken van deze strikken. De strikjes perforeert zij vervolgens handmatig en hierdoor zijn zij stuk voor stuk uniek.

Esther_vijftigschild_vlinderstrik_lichtblauw.jpg
Esther_vijftigschild_vlinderstrik_koraal.jpg
Esther_vijftigschild_vlinderstrik_beige.jpg
recycle.png

 

Esther heeft een afval stroom ontdekt binnen de leerindustrie, hierbij maakt zij gebruik van de resten van de leerindustrie.

 

esthervijftigschild.com