KINGS OF INDIGO | K.O.I.

KINGS OF INDIGO | K.O.I.

Kings of Indigo | K.O.I        

Kings of Indigo is all about denim. Indigo is de kleur waarmee onze denim geverfd wordt in hun diepblauwe kleur. Ze maken hun broeken van biologisch katoen en werken met andere partijen samen om nieuwe mogelijkheden verder uit te testen in productie. K.O.I. houdt zich bezig met hun jeans op oude ambachtelijke manieren te produceren. Zo experimenteren ze met het verven met natuurlijk indigo van de plan Indigo Fera in hun Veggie Jeans. Deze verftechniek komt oorspronkelijk uit Jaipur in India. De wassingspatronen die te zien zijn op de kleding word ook veel op traditionele manieren aangebracht met bijvoorbeeld speciale aarde en gum.

Naast het verkopen van jeans en andere denim items denkt K.O.I. ook graag mee met de toekomst van de kleding. Ze proberen ervoor te zorgen dat jij zo lang mogelijk plezier van je kleding kan hebben. Dit doen ze aan de hand van hun Triple R concept: Recycle, Repair, Reuse. K.O.I. biedt je inspiratie en tips over wat je anders kunt doen. Gooi het product niet weg, bied het een nieuw leven door het zelf te repareren, geef het een ander leven bij iemand anders of laat het door een kenner repareren.

long-john-blog-collab-k.o.i.-kings-of-indigo-tony-tonnaer-leonie-zijlstra-amsterdam-jeans-denim-blue-raw-rigid-selvage-selvedge-italian-vintage-japanese-kimono-repair-fish-bone-bar-tack-pocket-.jpg
KOI Toni Tonar.jpg
Kings-of-indigo-1-broek-marian-blauw-geitenwollenwinkel-amsterdam-500x578.jpg

ORTA x K.O.I. - VEGGIE DENIM

Het hele probleem met denim is jaren geweest dat het onmogelijk was om op industriele schaal de broeken duurzaam te verven. Dit kwam omdat de intensiteit van de kleur niet behouden kon worden in grote schaal. Door research en testen heeft de fabric supplier ORTA een manier gevonden om de denim 100% duurzaam te verven. Veggie Denim is gemaakt van biologisch katoen en heeft een veel lagere impact tijdens het verf en wasproces. Per kilo textiel wordt meer dan 70 liter water bespaard, er worden geen chemicaliën gebruikt en ze verbruiken 30% minder energie.

House of Denim x K.O.I. - RED LIGHT DENIM

Red Light Denim is ontstaan door een project vanuit House of Denim. Door op zoek te gaan naar de mogelijkheid om oude spijkerbroeken in nieuwe te verwerken wisten ze closed loop recycling een stap dichterbij te brengen. De red light denim jeans bestaan voor 21 % uit gerecycled denim, 7 % hennep en verder uit biologisch katoen. Het doel is natuurlijk om een jeans te kunnen produceren van alleen maar oude jeans, dit kan tot op heden niet. Dit komt omdat de vezels van gerecycled katoen een stuk korter zijn dan nieuwe - virgin - katoenvezels. Hierdoor wordt de draad minder sterk en zou de jeans te snel gaan scheuren. Kings of Indigo blijft dit project voortzetten om de technieken en percentages gerecyclede content te vergroten.

kings-of-indigo-koi-long-john-blog-spring-summer-2016-lookbook-collection-tony-tonnaer-blue-indigo-raw-selvage-selvedge-workwear-stripes-bib-overall-dress-women-men-amsterdam-holland-design-pride-2.png
kings-of-indigo15-1024x725.jpg