FFDS | BRUNO PIETERS

FFDS | BRUNO PIETERS

FFDS | BRUNO PIETERS

Bruno Pieters zette een studiebeurs op on jonge ontwerpers met een passie voor duurzaamheid en innovatie te ondersteunen. Deze beurs van , aanvraagbaar voor elke student die zich richt op mode of mode-accessoires. Met deze beurs krijg je de kans om onder begeleiding van Bruno zelf de collectie volledig duurzaam te ontwikkelen en releasen. 

De studiebeurs genaamd FFDS, 'Future Fashion Designer Scholarship' is een droom van Bruno die al ontstond tijdens het ontwikkelen van zijn brand Honest By. Samen op zoek gaan naar alternatieven door middel van innovatieve ontdekkingen. Bruno gelooft erin dat het verhaal en dat wat er achter een product zit net zo belangrijk is als het product zelf. Het FFDS staat voor de toekomst van modeontwerpers en wil hierbij bijdragen doormiddel van een studiebeurs. Het doel is om financiële steun te bieden aan een opvallende innovatieve student en ze hiermee de creatieve vrijheid te geven om een duurzame en transparante Master Collectie te ontwikkelen.  Het FFDS is de eerste studiebeurs van dit soort, het bied naast het geld bedrag ook begeleiding en Bruno Pieters zal het gehele proces zichzelf als mentor neerzetten.

Studenten van over de hele wereld maken kans op deze beurs en het is ook niet verplicht een portfolio vol duurzame collecties te hebben. Bruno Pieters en zijn team kijken in eerste instantie naar de design skills en of zij technisch goed ontwikkeld zijn. De winnaar van de de FFDS zal 100% transparant aan het werk gaan, er zal alleen maar gebruik gemaakt worden van duurzame materialen en innovatieve voor dierlijke materialen ontwikkelde alternatieven. 

Foto's door  Michaël Smits

Foto's door Michaël Smits

marie-sophie-beinke-02.jpg
ltvs-marie-sophie-beinke-11.jpg

Marie-Sophie Beinke was de gelukkige ontvanger van deze studiebeurs en deze begeleiding in 2014. Haar Master Collectie genaamd die de naam "Der Klub wilden Maler" was geïnspireerd op de groep artiesten "Die Brucke" van de 20ste eeuw. Ze gelooft erin dat wij tegenwoordig leven in een wereld die we moeten omarmen en bewonderen, haar uiting hiervan is een grote hoeveelheid aan kleuren en vormen. De materialen lopen ontzettend uit één en met deze mannen collectie laat ze goed zien hoe ver mogelijkheden rijken als het gaat om duurzame ontwikkelde materialen en stoffen. 

Video door F|O

opensource.png

Door deze beurs en begeleiding zorgt Bruno Pieters ervoor dat er kennisdeling plaatsvindt tussen verschillende generaties aan ontwerpers. Hij brengt de kennis van ervaren ontwerpers en experts zoals hijzelf naar de nieuwe makers toe. Dit gaat over stoffen en concepten, maar ook over marketing en tbusinessconcepten zoals zijn eigen transparantiefilosofie.

pijl.png

Bruno Pieters zorgt dat nieuwe ideeën verder ontwikkelt kunnen worden tot ze werkelijkheid zijn.  Hierdoor is hij een katalysator van duurzame innovatie in mode. Hij koppelt de ideeën van jonge makers aan de mensen die ze werkelijkheid kunnen maken en is er tegelijk investeerder in. 

futurefashiondesignerscholarship.com