By-Wire | MARINA TOETERS

By-Wire | MARINA TOETERS

Met By-Wire zoekt Marina Toeters naar nieuwe innovatieve manieren van het inzetten van technologie in kleding. Hierbij kan het gaan om esthetische uitspraken met bijvoorbeeld licht in kleding, maar ook om wearables. Ze denkt dat kleding beter voor ons kan zorgen en meer voor ons kan doen dan dat het nu doet. Door verschillende disciplines samen te brengen zoals technologie, gezondheidszorg en textiel, weet ze in samenwerking nieuwe toepassingen te vinden.  Het doel van haar website www.By-Wire.net is om innovatieve mode uit breiden door het delen van kennis en ontwikkeling van innovatieve prototypes.

ILJA - ASSIMILA SS16  | Couture met lichteffect

ILJA - ASSIMILA SS16 | Couture met lichteffect

marina 5.jpg
marina 3.jpg
Foto's door:  Team Peter Stigter

Foto's door: Team Peter Stigter

Marina Toeters studeerde cum laude af aan haar master op de HKU als modeontwerper. Ze verkent en probeert de kloof in de mode wereld tussen ontwerper en technici te versmallen. Door ontwerpers inzichten te bieden in de nieuwe ontwikkelingen in de techniek en door andersom concepten, brainstormsessies, kledingstukken en textiel aan technische bedrijven te presenteren zoekt ze naar verbindingen en nieuwe toepassingen tussen deze twee industriën.

Verder adviseert Marina grote bedrijven op zowel mode als technisch gebied. Ze vindt het ook belangrijk om de nieuwe generatie ontwerpers de duurzame en technologische ontwerpprocessen mee te geven. Daarom deelt ze haar kennis over innovatieve ontwikkelingen binnen de modewereld als docent op het HKU, Saxion en Technische Universiteit Eindhoven. Zij haalt hier energie uit en raakt geïnspireerd door leerlingen die zich bezighouden met meaningfull design. Wil je hier meer over horen. Kijk dan hier ons interview met haar.

toekomst.jpg

Door het gebruik van technologische innovatie kunnen er oplossingen gevonden worden voor maatschappelijke problemen. Vooral de connectie tussen zorg en mode heeft een hele directe link omdat zowel kleding als zorg een connectie hebben met het lichaam. Marina is dan ook van mening dat onze kleding een stuk beter voor ons kan gaan zorgen in de toekomst. Hierdoor wordt kleding niet alleen een uiting van je identiteit, maar krijgt het ook een extra rol in je leven, waardoor we er meer een relatie mee aangaan.

opensource.png

Marina zet zich in voor samenwerkingen om zo de innovatie te versnellen in onze mode-industrie, hierbij is open source een belangrijk gegeven. Door open source ideeen uit te wisselen en gegeven zorgt dat de transitie veel sneller kan gaan. Het delen van kennis zorgt ervoor dat niet iedereen individueel het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

 

by-wire.net