Wet-green® Leather Tanning

Wet-green® Leather Tanning

WET-GREEN ® LEATHER TANNING

Veel leerlooierijen looien met chroom. Chroom is erg belastend voor het milieu, maar zorgt ervoor dat het harde leer mooi soepel wordt. Wet-green heeft een manier gevonden om cradle-to-cradle gecertificeerd leer te looien. Hier gebruiken ze een natuurlijk olijfblad extract voor. Deze bladeren zijn een bijproduct van olijven productie, daarbij is het ook voor de olijvenboom vriendelijk. 

De stof die WET-GREEN ® gebruikt om het leer te bewerken wordt gehaald uit de bladeren van de olijfboom. Het is de stof die de boom heeft ontwikkeld om roofdieren bij zich weg te houden. Deze bomen worden hiervoor niet gekapt, het werkt eigenlijk het zelfde als de olijfboom die voor de voedselindustrie wordt gebruikt. De stof komt uit de bladeren en om deze eruit te krijgen worden de bladeren gekookt als thee. Voor de olijftelers zijn de bladeren een bijproduct en de bladeren worden dan ook vaak niet gebruikt of zelfs verbrand. 

47_d1.jpg
aspen-umber-smaller-1140x600.jpg
leather 1.jpg
wet-green-ona561-4-600x400.jpg
transport.png

 

Omdat deze industrie gevestigd is in de EU zorgt dit voor een vermindering in CO2 uitstoot door het minderen van transport.

 

natuurlijk.png

De middelen die normaal worden ingezet voor deze behandeling moeten van veel verder komen en zijn een stuk schadelijker.  De materialen die nu nog gebruikt worden binnen de leerproductie zijn zo chemisch en giftig dat verwacht wordt dat deze binnenkort verboden worden. Deze ontwikkeling en dit product biedt zo een duurzaam alternatief.

vuilnis.png

We eten met z'n allen veel olijven en olijfolie. De hoeveelheid bladeren die geoogst worden door het snoeien is daarom ook genoeg om bijna 40% van de leerindustrie ermee te looien. Hiermee ontlasten wij de boeren ook nog eens met een afvalstroom waar zij zich geen raad mee weten en helpen we flink mee aan het verbeteren van ons klimaat.
 

www.wet-green.com