Strawberry Earth | Mette te Velde

Strawberry Earth | Mette te Velde

STRAWBERRY EARTH | METTE TE VELDE

Wanneer oprichtster Mette te Velde met haar vriend naar New York verhuist ontwikkeld zij het idee voor Strawberry Earth. Strawberry Earth is een zowel online als offline platform waarmee zij het duffe randje van duurzaamheid probeert te halen. Ze licht op haar website uit wat er zo tof en inspirerend kan zijn aan duurzaam design. Haar website geeft talloze opties hoe je het "beter" kan doen zonder het gevoel van de wijzende vinger te krijgen.

De vele ontwerpers en ideeën die uitgelicht worden online bieden ze ook een platform door verschillende evenementen te organisere. Zo organiseerden zij één keer per jaar de 'Strawberry Earth Fair'. Hier kon je heerlijk in gesprek gaan met de mensen die achter de innovatieve producten en projecten schuil gaan. Op de fair kon je deze producten aanschaffen of tijdens deze "experience" je  verder verdiepen in het onderwerp door naar een van de programma-onderdelen te gaan, zoals de "Grote-Natuur-Quiz" of de "Future of Fashion-Talks'.  Het is een groen wonderland gevuld met Nederlands design, performances, hapjes, drankjes, een fijn muziekje en meer. Tijdens dit evenement in 2014 is de duurzame vonk op Sofie & Zoé overgesprongen, waar we ze nog steeds heel dankbaar voor zijn.

www.strawberryearth.com

Het idee van het online bundelen van duurzaam design en het publiek inzicht geven in wat er al gebeurd, zorgt ervoor dat je de duurzame(re) optie makkelijker kan vinden. Er zijn al ontzettend veel innovatieve oplossingen gevonden voor vele producten die wij dagelijks gebruiken en zeer vervuilend zijn voor onze wereld. De norm verleggen en laten zien dat duurzaam design ontzettend hip en van deze tijd is, is het doel van de meiden die Strawberry Earth runnen.

Het delen van de kennis is ook een belangrijk onderdeel van het realiseren van een duurzamere toekomst. Dit doen zij door de informatie open source aan te bieden en door de designers en ondernemers ook aan te sporen dit te doen. De Strawberry Earth Academy is hier een voorbeeld van. In deze Academy gaat een groep ondernemers in subgroepjes aan de slag onder begeleiding van professionals om innovatieve producten te ontwikkelen. Ze hopen hiermee dat door kennis te delen ze vernieuwende oplossingen kunnen vinden.

Headerfoto : Anne Clare de Breij