Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-GB 
 JA 
 X-NONE 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin:0cm;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:10.0pt;
	font-family:"Times New Roman";
	border:none;}
 
  FASHION REVOLUTION WEEK   Fashion Revolution gelooft in een industrie waar iedereen zich verantwoordelijk voelt voor mensen, omgeving en creativiteit. Elk jaar, tijdens Fashion Revolution Week herdenken ze de instorting van Rana Plaza, de grootste fabrieksramp in de kledingindustrie. Gedurende deze week proberen ze de kledingindustrie samen te brengen en bewustwording te creëren over de ware kosten van de kledingindustrie. Ze willen laten zien dat verandering mogelijk is en zetten duurzame merken in het zonnetje. Tegelijkertijd vragen ze iedereen om met de hashtag #whomademyclothes de grote brands te vragen verantwoording af te leggen over de productie van hun kleding.   Op 24 april 2013 kwamen 1138 mensen om het leven bij de grootste fabrieksramp in de textielindustrie, de instorting van Rana Plaza. Nog veel meer mensen raakten gewond. Helaas zijn dodelijke ongelukken in textielfabrieken geen uitzondering., zo zijn er vaak fabrieksbranden. Deze ramp was ook de geboorte van Fashion Revolution, want dit nooit meer. Zij zetten zich in voor meer transparantie in de kledingindustrie. Veel van de merken die in Rana Plaza produceerden wisten dat namelijk zelf niet of ontkenden dat. Door de kledinglabels die ze tussen het puin vonden kwamen ze er pas achter welke merken er in deze fabriek kleding lieten maken. Hieruit werd schrijnend duidelijk dat veel merken zelf geen zicht hebben op hun eigen productieketen en hierdoor ook geen verantwoordelijkheid hiervoor nemen.  Fashion Revolution roept mensen op om kritisch te zijn en vragen te stellen aan de merken waar je je kleding koopt. Door je stem te laten horen zet je druk op de merken om transparanter te zijn, beter te communiceren en hun zaken op een rijtje te hebben. Een resultaat hiervan is onder andere dat grote ketens als H&M en Inditex (o.a. ZARA) hun productielocaties openbaar hebben gemaakt. Dit betekent overigens niet dat ze alleen maar in goede fabrieken werken en subcontracting blijft een probleem. Hierbij besteed een fabriek werk uit aan een andere fabriek waar de omstandigheden een stuk slechter kunnen zijn. Transparantie en overzicht is een eerste stap in de goede richting. Zo kunnen merken aangesproken worden op hun verantwoordelijkheid en de goede richting op gaan.  "Transparency is the beginning of the process of revolutionizing fashion"  - Fashion Revolution    

 

  
    
   
     
     
       
         
       
     

     

     
   
    
  

 


   

 

  
    
   
     
     
       
         
       
     

     

     
   
    
  

 


    Fashion Revolution brengt om de zoveel tijd een 'Fanzine' uit. #001 ging over hoe jij macht hebt en deze kunt inzetten in ons kledingsysteem en wat de verborgen verhalen zijn achter jouw kleding; Money Fashion Power . #002 ging over hoe we naar een circulairder modesysteem kunnen bewegen en wat jij daar zelf aan kan bijdragen; Loved Clothes Last . Tijdens Fashion Revolution Week worden er veel evenementen over duurzame mode georganiseerd en op hun site kun je veel vinden over hoe jij als consument kunt bijdragen aan deze beweging. Get involved! Be a Fashion Revolutionairy  fashionrevolution.org

FASHION REVOLUTION WEEK

Fashion Revolution gelooft in een industrie waar iedereen zich verantwoordelijk voelt voor mensen, omgeving en creativiteit. Elk jaar, tijdens Fashion Revolution Week herdenken ze de instorting van Rana Plaza, de grootste fabrieksramp in de kledingindustrie. Gedurende deze week proberen ze de kledingindustrie samen te brengen en bewustwording te creëren over de ware kosten van de kledingindustrie. Ze willen laten zien dat verandering mogelijk is en zetten duurzame merken in het zonnetje. Tegelijkertijd vragen ze iedereen om met de hashtag #whomademyclothes de grote brands te vragen verantwoording af te leggen over de productie van hun kleding.

Op 24 april 2013 kwamen 1138 mensen om het leven bij de grootste fabrieksramp in de textielindustrie, de instorting van Rana Plaza. Nog veel meer mensen raakten gewond. Helaas zijn dodelijke ongelukken in textielfabrieken geen uitzondering., zo zijn er vaak fabrieksbranden. Deze ramp was ook de geboorte van Fashion Revolution, want dit nooit meer. Zij zetten zich in voor meer transparantie in de kledingindustrie. Veel van de merken die in Rana Plaza produceerden wisten dat namelijk zelf niet of ontkenden dat. Door de kledinglabels die ze tussen het puin vonden kwamen ze er pas achter welke merken er in deze fabriek kleding lieten maken. Hieruit werd schrijnend duidelijk dat veel merken zelf geen zicht hebben op hun eigen productieketen en hierdoor ook geen verantwoordelijkheid hiervoor nemen.

Fashion Revolution roept mensen op om kritisch te zijn en vragen te stellen aan de merken waar je je kleding koopt. Door je stem te laten horen zet je druk op de merken om transparanter te zijn, beter te communiceren en hun zaken op een rijtje te hebben. Een resultaat hiervan is onder andere dat grote ketens als H&M en Inditex (o.a. ZARA) hun productielocaties openbaar hebben gemaakt. Dit betekent overigens niet dat ze alleen maar in goede fabrieken werken en subcontracting blijft een probleem. Hierbij besteed een fabriek werk uit aan een andere fabriek waar de omstandigheden een stuk slechter kunnen zijn. Transparantie en overzicht is een eerste stap in de goede richting. Zo kunnen merken aangesproken worden op hun verantwoordelijkheid en de goede richting op gaan.

"Transparency is the beginning of the process of revolutionizing fashion" - Fashion Revolution

fashion-revolution-day.jpg
31_FR_fanzine_Easy.jpeg

Fashion Revolution brengt om de zoveel tijd een 'Fanzine' uit. #001 ging over hoe jij macht hebt en deze kunt inzetten in ons kledingsysteem en wat de verborgen verhalen zijn achter jouw kleding; Money Fashion Power. #002 ging over hoe we naar een circulairder modesysteem kunnen bewegen en wat jij daar zelf aan kan bijdragen; Loved Clothes Last. Tijdens Fashion Revolution Week worden er veel evenementen over duurzame mode georganiseerd en op hun site kun je veel vinden over hoe jij als consument kunt bijdragen aan deze beweging. Get involved! Be a Fashion Revolutionairy

fashionrevolution.org