THINX | PERIOD-PROOF UNDERWEAR

THINX | PERIOD-PROOF UNDERWEAR

THINX | PERIODPROOF UNDERWEAR

Bij elke aankoop van THINX ondergoed, maak je herbruikbare betaalbare maandverbanden mogelijk via AFRIpads. THINX is ondergoed dat je menstruatiebloed opvangt. Het blijft droog aanvoelen, is hygiënisch vanwege de antibacteriele technologie en ziet er precies zo uit als normaal ondergoed. Je kan ze achteraf koud wassen en opnieuw gebruiken. Zo hoef je niet telkens opnieuw tampons en maandverband te kopen. 

Antonia Dunbar en de tweelingzussen Radha & Miki Agrawal zetten THINX op om vrouwen in hun kracht te zetten, ongeacht welke tijd van de maand het is. Dit doen ze in de VS door hun innovatieve ondergoed, in Afrika door ervoor te zorgen dat meisjes ook tijdens hun menstruatie naar school kunnen en in Sri Lanka door de werknemers in de fabriek extra educatie en training te geven. Zo zorgen ze ervoor dat overal in de THINX-community, vrouwen in hun kracht gezet worden.

In het Westen is de menstruatie geen probleem meer als het gaat om werk of verplichtingen, wel blijft het onderwerp een taboe. De zussen Agrawal willen dit taboe doorbreken. Daarnaast willen ze ervoor zorgen dat in minder ontwikkelde landen waar dit nu nog wel een obstakel is, vrouwen hiermee leren omgaan. Er is vaak geen geld om luxeproducten zoals maandverband en tampons aan te schaffen, waardoor vrouwen genoodzaakt thuis moeten blijven. Daarom hebben ze de THINX foundation opgericht. Daarmee willen ze de volgende drie doelen bereiken:

        "1. Educate & empower girls and women;
          2. Eliminate shame associated with menstruation & women's health;
          3. Lower our carbon footprint by commiting to reusable products."

Het andere grote probleem rondom het maandelijkse feestje is het grote verbruik van wegwerpproducten. Vrouwen schaffen jaarlijks enorm veel tampons en maandverband aan om droog de maand door te komen. Zo wordt er ontzettend veel materiaal gemaakt wat na een paar uur in de prullenmand verdwijnt. Daarom hebben ze de THINX onderbroeken ontwikkeld. Deze kan je net als je normale onderbroek maand na maand blijven gebruiken. Hiermee is de belasting op het milieu een stuk kleiner.

THINX wil het taboe rondom de menstruatie doorbreken. In hun beelden met een grappige twist door middel van metaforen - fruit en eieren - worden er mooie beelden neergezet. Zo maken zij met hun frisse blik een onderwerp waar wij het liever niet te veel over hebben bespreekbaar. 

hellothinx.com

THINX
THINX2.png

Foto's: THINX team/Miki Agrawal