MUD Jeans | Bert van Son

MUD Jeans | Bert van Son

MUD JEANS | BERT VAN SON

In de tijd dat Bert van Son in de Chinese textielindustrie werkte verbaasde hij zich over de consequenties van de fast fashion industrie. Zo veel mogelijk produceren in een zo korte mogelijke tijd brengt een enorme druk met zich mee. Hier onstaan veel gezondheids- en veiligheidsrisico's door. Maar wat als we minder nodig hebben en op een meer circulaire manier denken?

Hij ontwierp een nieuwe manier om naar bezit van kleding te kijken. Door een broek te leasen in plaats van te kopen, kan je als consument 'guilt-free' kleding gebruiken. Als je de broek zat bent kan je hem terugbrengen en wordt die ofwel opnieuw geleased door iemand anders, ofwel gerepareerd, ofwel gerecycled. MUD jeans is hiermee het enige merk dat helemaal volgend de principes van de circulaire economie werkt.

www.mudjeans.eu