INTI KNITWEAR | ANNA CALES & LEON VAN DEN BROEK   Al bijna 25 jaar is INTI bezig met op een sociaal verantwoorde manier hun kleding te produceren. Anna en Leon hebben een brand opgezet die zich focust op breisels. De patronen ontwerpen zij hier in Nederland en vervolgens hebben zij een team aan ervaren breisters in Equador zitten die hier mee aan de slag gaan. Hoe beter de breikennis, hoe ingewikkelder het ontwerp kan zijn.  Zo heeft INTI verspreid over Equador verschillende breigroepen met in ieder persoon weer een eigen expertise. Ze worden per stuk uitbetaald en kunnen zelf indelen wanneer en hoeveel werk ze doen. Hoe moeilijker of groter het patroon, hoe meer ze per stuk betaald krijgen.  Zo brengen Anna en Leon stabiele werkgelegenheid voor deze vrouwen. De vrouwen in dit gebied hoeven hierdoor niet uit hun dorpen weg te trekken naar de steden om in fabrieken te werken, maar kunnen dit gewoon thuis doen. Zo maakt INTI ongedwongen gebruik van het expertise die deze mensen al bezitten, creëren ze banen en krijgen ze een ambachtelijk product van hoge kwaliteit ervoor terug. Hierdoor behouden ze ook het ambacht en geven deze door aan nieuwe generaties.      

 

  
    
   
     
     
       
         
       
     

     

     
   
    
  

 


   

 

  
    
   
     
     
       
         
       
     

     

     
   
    
  

 


    

 

  
    
   
     
     
       
         
       
     

     

     
   
    
  

 


   

 

  
    
   
     
     
       
         
       
     

     

     
   
    
  

 


      INTI staat voor het respectvol omgaan met natuur, cultuur en mensen. Anna en Leon zijn zelf de helft van het jaar in Equador om met behulp van de 'hoofdbreisters' alles in goede banen te leiden, zo weten ze zeker dat hun waardes nog altijd in stand worden gehouden. Ze kennen alle breisters persoonlijk en komen ze al breiend tegen op weg naar de supermarkt bijvoorbeeld, met een tasje met wol aan hun arm. Op dit moment hebben zij zo'n 700 breisters in dienst die op vele locaties werken aan de meest zachte gebreide vesten, truien, sjaals en mutsen. Ze maken gebruik van Peruaanse alpacawol en merinowol.  De met liefde gemaakt producten kun je alleen in winkels kopen, ze hebben geen eigen webshop.  Bij elk item staat op het kaartje hoeveel items er van de style zijn gemaakt, hoeveelste item jij hebt en door wie deze gemaakt is. Op de site staan een aantal verhalen van hun breisters. Met het dragen van een INTI voel je je op deze manier meer verbonden met degene die je vest gemaakt heeft.  “Er schuilt een verhaal achter, je bent je als draagster bewust van de herkomst. Wij merken dat dat gewaardeerd wordt.”  - Anita Cales       </iframe>" data-provider-name="YouTube"     De verhalen van de breisters hoor je hierboven ^     </iframe>" data-provider-name="YouTube"       intiknitwear.com    

 

  
    
   
     
     
       
         
       
     

     

     
   
    
  

 


  

 

  
    
   
     
     
       
         
       
     

     

     
   
    
  

 


     Ze zorgen goed voor het personeel wat ze hebben. Ze laten hen vrij een eigen keuze maken en ze krijgen een bovengemiddeld loon per item.   De kleding word met de hand gemaakt door de vrouwen in Ecuador. Hierbij komen geen machines te pas. Het ambacht van handmatig breien wordt hierdoor versterkt en overgedragen aan een nieuwe generatie omdat het een solide vorm van inkomsten genereert.   

 

  
    
   
     
     
       
         
       
     

     

     
   
    
  

 


     INTI kiest alleen voor kwaliteitsmaterialen. Merinowol is de zachtste en kwalitatiefste schapenwol en prikt - vrijwel - niet. De alpacawol bleek van de beste kwaliteit in Peru, dus hier halen ze hun alpaca en babyalpaca wol vandaan. Kwalitatieve wol heeft als eigenschap dat het vlekken afstoot en geen geurtjes vasthoudt. Hierdoor hoeven wollen kledingstukken vrijwel niet gewassen te worden, wat ook een positieve impact op het milieu heeft.

INTI KNITWEAR | ANNA CALES & LEON VAN DEN BROEK 

Al bijna 25 jaar is INTI bezig met op een sociaal verantwoorde manier hun kleding te produceren. Anna en Leon hebben een brand opgezet die zich focust op breisels. De patronen ontwerpen zij hier in Nederland en vervolgens hebben zij een team aan ervaren breisters in Equador zitten die hier mee aan de slag gaan. Hoe beter de breikennis, hoe ingewikkelder het ontwerp kan zijn. Zo heeft INTI verspreid over Equador verschillende breigroepen met in ieder persoon weer een eigen expertise. Ze worden per stuk uitbetaald en kunnen zelf indelen wanneer en hoeveel werk ze doen. Hoe moeilijker of groter het patroon, hoe meer ze per stuk betaald krijgen.

Zo brengen Anna en Leon stabiele werkgelegenheid voor deze vrouwen. De vrouwen in dit gebied hoeven hierdoor niet uit hun dorpen weg te trekken naar de steden om in fabrieken te werken, maar kunnen dit gewoon thuis doen. Zo maakt INTI ongedwongen gebruik van het expertise die deze mensen al bezitten, creëren ze banen en krijgen ze een ambachtelijk product van hoge kwaliteit ervoor terug. Hierdoor behouden ze ook het ambacht en geven deze door aan nieuwe generaties. 

inti 3.jpg
inti 4.jpg
inti 5.jpg
inti 6.jpg

 

INTI staat voor het respectvol omgaan met natuur, cultuur en mensen. Anna en Leon zijn zelf de helft van het jaar in Equador om met behulp van de 'hoofdbreisters' alles in goede banen te leiden, zo weten ze zeker dat hun waardes nog altijd in stand worden gehouden. Ze kennen alle breisters persoonlijk en komen ze al breiend tegen op weg naar de supermarkt bijvoorbeeld, met een tasje met wol aan hun arm. Op dit moment hebben zij zo'n 700 breisters in dienst die op vele locaties werken aan de meest zachte gebreide vesten, truien, sjaals en mutsen. Ze maken gebruik van Peruaanse alpacawol en merinowol.  De met liefde gemaakt producten kun je alleen in winkels kopen, ze hebben geen eigen webshop.  Bij elk item staat op het kaartje hoeveel items er van de style zijn gemaakt, hoeveelste item jij hebt en door wie deze gemaakt is. Op de site staan een aantal verhalen van hun breisters. Met het dragen van een INTI voel je je op deze manier meer verbonden met degene die je vest gemaakt heeft.

“Er schuilt een verhaal achter, je bent je als draagster bewust van de herkomst. Wij merken dat dat gewaardeerd wordt.” - Anita Cales
 

De verhalen van de breisters hoor je hierboven ^

sociaal.png
hand-maken.png

 

Ze zorgen goed voor het personeel wat ze hebben. Ze laten hen vrij een eigen keuze maken en ze krijgen een bovengemiddeld loon per item.

 

De kleding word met de hand gemaakt door de vrouwen in Ecuador. Hierbij komen geen machines te pas. Het ambacht van handmatig breien wordt hierdoor versterkt en overgedragen aan een nieuwe generatie omdat het een solide vorm van inkomsten genereert.

natuurlijk.png

 

INTI kiest alleen voor kwaliteitsmaterialen. Merinowol is de zachtste en kwalitatiefste schapenwol en prikt - vrijwel - niet. De alpacawol bleek van de beste kwaliteit in Peru, dus hier halen ze hun alpaca en babyalpaca wol vandaan. Kwalitatieve wol heeft als eigenschap dat het vlekken afstoot en geen geurtjes vasthoudt. Hierdoor hoeven wollen kledingstukken vrijwel niet gewassen te worden, wat ook een positieve impact op het milieu heeft.